“Znakovi odrastanja” Tajane Dedić Starović u Banskom dvoru

U Malom izložbenom salonu Banskog dvora 25. septembra (srijeda) u 19.00 časova biće otvorena izložba “Znakovi odrastanja” fotografkinje Tajane Dedić Starović (Artist At Camera).

Postavka “Znakovi odrastanja” je treća samostalna izložba fotografija Tajane Dedić Starović. Kroz ovu izložbu biće prikazan presjek njenog dosadašnjeg rada – petnaest radova grupisanih u tri cjeline od pet fotografija. Simbolika ove tri cjeline se odnosi na tri aspekta ličnosti (id, ego, super-ego), odnosno tri izvora iz kojih Tajana najčešće crpi inspiraciju. Muzika je takođe jedno od značajnih sredstava koje inspiriše autorku u njenom radu.

Publika će moći da stekne uvid u procese otkrivanja autorkinih dubina svijesti i nesvijesti, uspostavljanje i promjene stila i sazrijevanje, te da kreira sopstveni doživljaj stvaralaštva. Tajanin jedini cilj je da promoviše slobodu, u svakom kontekstu, dokle god ona ne ugrožava druge i dok je stvar saglasnosti. Bitan dio Tajaninog stvaralaštva zauzima koncept seksualnosti i provociranje svih onih koji se postide na spomen onoga što se radi u spavaćoj sobi. Glavni medij za postizanje rezultata su šljokice, roza boja, a u zadnje vrijeme i čitav spektar boja i različiti predmeti koji joj pomažu da se otisne u neke druge svjetove.

Izložbe u Los Anđelesu, Njujorku, Beogradu, Sarajevu i Banjoj Luci

Tajana Dedić Starović (Artist At Camera) je fotografkinja i videografkinja iz Banjaluke. Fotografijom je počela da se bavi prije devet godina. Kroz svoj objektiv, Tajana istražuje djevojaštvo, ženstvenost i seksualnost, ali i svakodnevne situacije i dnevne rutine predstavljene na sve moguće i nemoguće načine. Oblasti fotografije u kojima djeluje su modna, portretna i boudoir fotografija. Godine 2018. snimila je svoj prvi kratki film, “Šljiva u novembru”. Od avgusta 2017. Tajanin rad reprezentuje američka talent agencija Adolescent Content. Tajana je do sada imala nekoliko grupnih izložbi u Los Anđelesu, Njujorku, Beogradu, Sarajevu i Banjoj Luci. U slobodno vrijeme, volontira kao kreativni direktor u alternativnoj galeriji Art Klub Prostor i vlasnica je diplome Filozofskog fakulteta, smjera Psihologija.

Ostavite komentar..