U susret drugom internacionalnom muzičkom festivalu JESENJA SONATA

Drugi internacionalni muzički festival JESENJA SONATA, manifestacija koja je nakon prvog festivalskog izdanja snažno odjeknula u čitavom regionu, dobivši izuzetno pozitivne reakcije od strane muzičke kritike, te veliku podršku publike, stiže nam i ovog oktobra. Ovaj višednevni muzički događaj, od 10. do 14. oktobra u Banskom dvoru (Koncertna dvorana, sa početkom u  20:00 časova), ugostiće neka od najznačajnijih imena umjetničke muzike današnjice.

Želja organizatora je da festival u budućnosti postane tradicionalna i prepoznatljiva kulturna  manifestacija koja će stimulisati muzički i kulturni razvoj grada i Republike Srpske, te na radost publike, svake godine polovinom oktobra u Banskom dvoru okupljati najznačajnija imena domaće, regionalne i svjetske muzičke scene, otkriva direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Čast da otvori JESENJU SONATU pripala je renomiranom Henšel kvartetu iz Njemačke, jednom od najuglednijih i najznačajnijih gudačkih kvarteta današnjice, koji će održati svoj cjelovečernji koncert u četvrtak 10. oktobra.

Drugog dana festivala, u petak 11. oktobra, predstaviće nam se renomirana domaća umjetnica, koja je postigla zapažene rezultate i na svjetskoj sceni, violinistkinja Jovana Raljić i njen gost, istaknuti pijanista i klavirski pedagog Hafez Babašahi.

Trećeg dana Internacionalnog muzičkog festivala JESENJA SONATA, u subotu 12. oktobra, održaće se koncert vrhunskih muzičara Edina Karamazova (flauta), Danija Bošnjaka (flauta) i Aleksandra Miloševa (violina).

Četvrtog dana festivala, u nedjelju 13. oktobra, publici će se predstaviti ugledni muzičari Mihajlo Zurković (klavir) i Marko Maletić (violončelo).

Završnica drugog Internacionalnog muzičkog festivala JESENJA SONATA ostavljena je za koncert čuvene italijanske pijanistkinje Elize Tomelini, koja će u ponedjeljak 14. oktobra održati cjelovečernji koncert u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

NAPOMENA: Ulaznice za koncerte po cijeni od 5 KM u prodaji su na biletarnici Banskog dvora svakog dana, osim nedjelje, u periodu od 10:00 do 18:00 časova.

Ostavite komentar..