Otvaranje izložbe Dragoslava Malinića: “Ništa strašno, mama”

U Galeriji Plus u petak 14. juna biće otvorena izložba Dragoslava Malinića “Ništa strašno, mama” koja je podijeljena u dvije cjeline. Kustos izložbe je predsjednik stručnog žirija Muzeja, Mladen Banjac a izložba će trajati do 29. jula. 

Izložba nastoji da prikaže širok spektar umjetničkog izražavanja u kome autor stvara. Njegovo polje interesovanja, u produkcijskom smislu, kreće se od digitalne ilustracije do intermedijalnih umjetnosti.

Prvu cjelinu izložbe čine ilustracije izrađene u klasičnoj tehnici ugljena na papiru te digitalne  ilustracije.

Slaganje kubističkih formi koje upotrebom intenzivnog kolorita formiraju ženske oblike na digitalnim ilustracijama pokazuje da je riječ o autoru što podjednako vlada kompozicijom, formom i konceptom, koristeći savremenu tehnologiju da bi proizveo finalni rezultat, naveli su iz Muzeja.

Drugi dio izložbe predstavlja konceptualna instalacija koju čine radovi “Oda majci” i “Ciklus”. Radovi su nastali tokom studija na predmetu Intermedijalna umjetnost i rezultat su autorovog eksperimenta u domenu konceptualne umjetnosti.

Umjetnik Dragoslav Malinić je dobitnik prošlogodišnje nagrade MSURS na Izložbi završne godine Likovnog odsjeka Akademije umjetnosti u Banjoj Luci.  Nagrada za najbolji završni rad na četvroj godini studijskog ciklusa od 2017. godine podrazumijeva da sa osvojenom nagradom umjetnik ili umjetnica dobije priliku za organizaciju izložbe u Galeriji PLus i to u terminu koji se poklapa sa izložbom studenata Akademije umjetnosti u Banjoj Luci.

This slideshow requires JavaScript.

O umjetniku 

Dragoslav Malinić je rođen 1978. godine u Banjoj Luci, gdje živi i radi. Polja interesovanja mu se protežu od ilustracije, preko slikarstva, do intermedijalne umjentosti. Završio je Akademiju umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Fakultet za poslovne studije i dizajn.

Ostavite komentar..