ODVAŽAN I EFEKTAN WERKSTATT NAKIT KOJI ĆETE POŽELJETI ZA SEBE

Nakit je zasigurno jedan od najstarijih oblika ukrašavanja tijela, a veliku vrijednost nosi nakit koji nastaje umjetničkim stvaranjem kada su oblikovanje, izražajnost i stvaralački pristup u prvom planu. Nakit je nepresušni izvor emocija, a Werkstatt brend je nastao upravo spojem talenta, kreativnosti i ljubavi koja je utkana u svaki komad ovog ručno rađenog modnog detalja. Werkstatt dizajn je prepoznatljiv po specifičnom minimalističkom industrijskom stilu narukvica, naušnica, ogrlica i prstenja. Svaki komad ovog brenda ostavlja utisak odvažnosti i urbanosti. Posjetite Galerija PLUS u Banjaluci i uvjerite se u posebnost Werkstatt brenda.

Izvor: Werkstatt

Noseći nakit žene izražavaju svoj stil i svoju ličnost, a komadi Werkstatt brenda svakoj ženi će stvoriti osjećaj jedinstvenosti. Ukoliko se odlučite za crnu, bijelu ili neku drugu boju haljine sa ovim nakitom izgledaćete neodoljivo. Ovaj urbani brend od drugih se izdvaja svojom unikatnošću i upečatljivošću. Komadi ovog istovremeno jednostavnog i efektnog, elegantnog i modernog brenda podići će svaku vašu odjevnu kombinaciju. Dizajnerke su na veoma zanimljiv način spojile boje i trendove koji vladaju.

Izvor: Werkstatt

Werkstatt brend je osnovan u Sarajevu, 2015. godine. Naziv je dobio od njemačke riječi „werkstatt“ što u prevodu znači radionica. Ova radionica odražava zajednički radni prostor koji su vlasnice i osnivačice brenda, Ajla Šarić i Lejla Rizvanović, kreirale kako bi dizajnirale svoj unikatni ručno rađeni nakit. Sjajne dizajnerke su akademske grafičarke, koje su završile Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje su se i upoznale. Pri izradi nakita spajaju cink i mesing. Svaki komad ovog brenda predstavlja različite skulpturalne forme koje Ajla Šarić i Lejla Rizvanović kreiraju kroz raznovrsne inspiracije, umjetničke forme i eksperimente sa različitim materijalima, tehnikama i tehnologijama.

Izvor: Werkstatt

Prvi mjeseci ove godine sa sobom su donijeli i najave poznatih modnih kuća i brendova koji će proljetnom kolekcijom predstaviti odjevne komade i modne dodatke. Za njima ne zaostaje ni Werkstatt brend čije kolekcije možete pogledati na službenim stranicama brenda, Instagram werkstatt_studio i Fejsbuk profilu werkstatt studio.

Foto: Aida Redžepagić

Model: Aida Jokanovic

Ostavite komentar..