Nevid teatar osvojio nagradu za pozorište sa srcem, štapom i kanapom

Nevid teatar je osvojio specijalnu nagradu “Dobro drvo” za pozorište sa srcem, štapom i kanapom za dječiju predstavu “Čudesni kontineti” na 25. FEP-u u Bačkoj Palanci.

Jubilarni 25. Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade je završen u nedjelju, a održao se pod sloganom “Srce, štap i kanap”. Prema mišljenju stručnog žirija, “Dobro drvo” je dodijeljeno autoru teksta predstave i reditelju Marku Dukiću ispred Nevid teatra.

Stručni žiri festivala činili su reditelj Nikola Pejaković Kolja, rediteljka Milja Mazarak i glumac Đorđe Živadinović Grgur. Ovo je treća nagrada Nevid teatra u takmičarskom programu FEP-a, a druga za predstavu “Čudesni kontinenti” za koju je Nevid teatar osvojio nagradu za najboljeg glumca.

Pored nagrade koju je osvojio Nevid teatar, na FEP-u su dodijeljene još dvije specijalne nagrade. Za vizuelni identitet nagradu je osvojila Kazališna družina Pinklec i LOFT (Čakovec/Zagreb, Hrvatska) za predstavu “S razlogom”, dok je nagrada za inovativnost u postupku dodijeljena predstavi “Not the right leg” u koprodukciji TriGroša / Threepenny, Cirkusfera i Otvorenog pozorišta Dom kulture Studentski grad.

Tokom četiri dana trajanja festivala, publika je imala priliku pogledati osam takmičarskih predstava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Italije, Rusije i Srbije. Među 50 prijava iz cijeloga svijeta odluku ko će nastupiti na ovogodišnjem festivalu donijela je selektorka festivala dramaturškinja Tijana Grumić.

Ovogodišnji FEP održavao se u Slovačkom domu, a pored predstava, djeca i mladi su mogli učestvovati u devet kreativnih radionica, dok su svi zainteresovani imali priliku pogledati i revijalni program za mlade, kao i muzički program u okviru Palanački Dunav Fest 2019 / pdFep.

Prije tri godine, animirana bajka za djecu, mlade i odrasle od tri do 133 godine PUSTOLOVINE BOLETA KOMETE, autorski projekat Marka Dukića, proglašena je najboljom po odluci stručnog i dječijeg žirija na 22. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade.

Ostavite komentar..