Midi suknje su opet šik!

Porijeklo suknje potiče još iz praistorije, kada se odjeća nije razlikovala kod muškarca i žene. Suknje su čak nosili i egipatski faraoni. Kroz istoriju dužina i kroj suknje se mijenjao, a danas je sinonim za ženstvenost.

Ove sezone su ultra popularne suknje do sredine lista ili midi suknje, čiji pojam je nastao još 1970-ih. Midi suknje se danas mogu naći u mnogim stilovima i dizajnima i nećete imati problem da nađete onu koja će zadovoljiti vaš ukus.

izvor: Elem.ba

Puni krug, pencil, A-kroj midi suknje učiniće da izgledate ležerno ali i prefinjeno u svakoj situaciji. Pristaju svim ženama, bez obzira na visinu, samo je potrebno da znate kako da ih nosite. Stilisti preporučuju, ako ste nižeg rasta, da ih nosite sa visokim potpeticama, a sad da li su salonke, polu-čizme ili čizme na vama je da odlučite. Lako se kombinuju sa košuljama,kožnim jaknama ili rolkama.

izvor: Elem.ba

Sa crnom midi suknjom nikad nećete pogriješiti, a možete je kombinovati sa nekim upečatljivim modnim dodatkom i vaš izgled će biti originalan. Budite slobodni i birajte modele jarkih boja, cvjetnih i leopard uzoraka, kao i materijale od kože ili pak nešto glamuroznije poput šljokica ili nitnica.

Midi suknje su imperativ i ove sezone i svakako bi trebalo bar jedna da krasi i vaš ormar.

izvor: Elem.ba
izvor: Elem.ba
izvor: Elem.ba

Ostavite komentar..