MAKE UP TRENDOVI ZA NOVU SEZONU

 

U razgovoru sa našom dragom Vesnom Stojanović, make up artistom, pričali smo o trendovima za 2019. godinu. Ono što će biti zanimljivo jeste da će dominirati svjež izgled, bez mnogo pudera i kontura. Novi trendovi u šminkanju će nas suptilno vraćati u devedesete godine. Ponovo će biti aktuelne smeđe i zemljane nijanse ruža. Naravno, nikako nećemo stavljati onu tamno smeđu olovku na usne, što je bilo jako moderno devedesetih. Svakako da nijansa olovke mora biti što sličnija boji ruža kako ne bi bila vidljiva i kako bi se postigao krajnji cilj, a to je punoća usana.

@vesnastojanovicmakeup

Ono što je uvijek aktuelno, kada smo već kod ruževa, jeste neizostavni crveni ruž. Po meni najljepša kombinacija jeste lijepo izvučen ajlajner, blago bronzerom iskonturisano lice i crveni ruž na usnama.

M.A.C Ruby Woo

 

Related image
Rimmel Matte 500

Naravno, može se kombinovati i sa jačom šminkom na očima, neki smokey eye za večernju varijantu, nemojte da bježite od toga misleći da imate previše šminke na licu. Mada, novi make up trendovi će insistirati na prirodnom izgledu i u večernjim satima. Dakle, definitivno u novoj sezoni stavljamo akcenat na prirodno. Kvalitetan puder ili još bolje, ukoliko nemate problematičnu kožu BB krema, malo bronzera na ivice lica u kombinaciji sa nekim finim rumenilom koje će licu dati svježinu, maskara i obavezno prirodne obrve. Najviše se radujem tome što nova sezona ne podržava one debele, tamne i oštrim linijama nacrtane obrve.

Iako nije strano da crni tuš već dugo dominira, kao neizostavan detalj u šminkanju, ova sezona nas vodi stepenicu više, jer će nam dozvoliti da slobodno nosimo tuševe u različitim bojama, što je fenomenalno. Jednim potezom možete da postignete prelijep izgled oka koji samo završite slojem maskare. Ne obraćajte pažnju na boju očiju, slobodno dajte mašti na volju i izaberite prelijepe tuševe u boji. U našim drogerijama ih možete naći mnogo, od različitih proizvođača, ali meni omiljeni jesu Flormar. Ova sezona nam poručuje i malo boje na kapke. Slobodno stavite tu zelenu, ljubičastu ili žutu sjenku.

Naravno, to se najviše odnosi na večernji make up, s toga nemojte da štedite te metalik, svjetlucave nijanse, jer će ove godine definitvno da budu hit u kombinaciji sa nude usnama.

Naglašene crne, guste, pune volumena, ali opet prirodne trepavice će biti must have i ove sezone! Trepavice i obrve, prema mom mišljenju, mogu potpuno da promijene izgled lica. Ne štedite na nekoj dobroj maskari, ali nemojte ni da bježite od vještačkih trepavica, koje danas izgledaju jako prirodno, ali naravno ostavite ih za neki večernji izgled ili za neku posebnu priliku.

Image result for makeup proizvodi pinterest loreal mascara collagen
Loreal collagene 24

Ono što me raduje jeste to da konturisanje lica neće više biti potrebno. Lice uvijek možete blago konturisati lijepim bronzerom, uz dodatak svježe nijanse rumenila i lice će izgledati savršeno.

Image result for makeup proizvodi pinterest hudabeauty 3d
Huda Beauty 3D Highlighter Palette

Ovo sve jesu novi trendovi koji su popularni u 2019. godini, ali ja sam uvijek za to da svako na svom licu nosi ono sa čim se najljepše osjeća. Uvijek budite to što jeste i sigurno ćete tada biti najljepše!

@vesnastojanovicmakeup

Ako želite profesionalno šminkanje za neku posebnu priliku, ili da sebe pak počastite Vesnu možete pronaći u salonu Makitty beauty center ili joj se javite na instagram i fb profil. 

 

Ostavite komentar..