Koncertom “TAMARA OBROVAC TRANSHISTRIA QUARTET“ otvoren 3. festival džez muzike „INTIME JAZZ FEST“

Koncertom vrhunskog džez sastava “TAMARA OBROVAC TRANSHISTRIA QUARTET“  u ponedjeljak uveće u Koncertnoj dvorani Banskog dvora otvoren je 3. festival džez muzike „INTIME JAZZ FEST“

Tamara Obrovac, pjevačica, flautistkinja, kompozitorka i autorka tekstova, jedna je od najznačjnijih i najsvestranijih ličnosti na hrvatskoj muzičkoj sceni. izdala je 12 autorskih kompakt diskova, održala preko 500 međunarodnih koncerata. Komponuje za pozorište i film. Dobitnica je 8. Porina, Zlatne arene za muziku za film “Što je muškarac bez brkova“ , kao i dvije nominacije za BBC Radio 3 World music Awards 2004,  u kategoriji Evropske muzike i Nagrade publike.

Zaista je rijetkost da se održava neki festival u ovom vremenu. Jako je važno da u doba korone ne umre sve i da kultura ne prestane živjeti. Svima je teško, ali muzičarima pogotovo, s obzirom da koncerata zaista nema- kazala je Tamara, poznata po svom specifičnom muzičkom izražaju i unikatnoj muzici, u kojoj spaja džez i etničke uticaje zavičajne Istre.

Ovaj istaknuti sastav publiku je odveo na jedinstveno muzičko putovanje Istrom i Mediteranom, kroz prizmu savremenog džeza. Na sceni su se sa Tamarom, uz njenog stalnog člana KRUNU LEVAČIĆA (bubnjevi), našli ELVIS PENAVA (akustična gitara) i ZVONIMIR ŠESTAK (kontrabas).

Treći festival džez muzike „INTIME JAZZ FEST“ konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

Izvor: BANSKI DVOR-KULTURNI CENTAR

Ostavite komentar..