JAFFA IGRE BEZ GRANICA: Hura za naše super mališane!

Zabavna manifestacija “Jaffa igre bez granica”, 25. maja stiže u Bijeljinu, a 26. maja u Brčko.

U Bijeljini će se održati u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” od 11 do 15 časova, te u Brčkom u sali Tehničke škole od 13 do 17 časova. Na takmičenju će u oba grada učestvovati oko 1.000 mališana osnovnoškolskog uzrasta.

Mališani će se takmičiti u 5 zabavnih disciplina, u 4 uzrasne grupe. Pokazaće svoju brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Ono što je divna ideja ove manifestacije je da će osim osnovaca, dijece iz vrtića, nastupiti mališani sa poteškoćama u razvoju iz Bijeline i Brčkog, kojima će biti donira dio sredstava.

Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad” – izjavila je koordinator projekta, Željka Gajić na konferenciji za medije koja je održana 21. maja u Multumedijalnoj sali Radio-televizije Republike Srpske.

Autor sportskog sadržaja „Jaffa Igara bez granica” i profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Peđa Savić, istakao je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre bukvalno smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću. Igre su prilagođene za svaki uzrast i pomno su osmišljene od tima stručnjaka iz oblasti sporta i zdravstva, jer nam je zdravo odrastanje djece na prvom mjestu, naglasio je Peđa Savić.

Ponosni smo što je upravo jedna od najuglednijih kompanija u regionu, „Jaffa”, naš generalni sponzor i dragi prijatelj koji su zajedno sa nama u avanturi veselog karavana „Jaffa Igre bez granica”, rekla je Željka Gajić.

Jedan od velikih prijatelja manifestacije je i kompanija m:tel, a njihova portparolka Milica Kondić je posebno naglasila da je ova ugledna kompanija uz „Jaffa Igre bez granica”, jer promovišu one istinske i prave vrijednosti.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program u sali za koji će biti zaduženi plesni klubovi i udruženja. Sve posjetioce i navijače će dočekati brojne kreativne radionice, te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori „Jaffa Igara bez granica”. Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

Prve „Igre bez granica” su održane u Banjoj Luci, u decembru 2018. godine, u dvorani „Obilićevo” i okupile su preko 400 mališana koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje. Po završetku manifestacije o događaju se još dugo pričalo, pa su organizatori odlučili da naprave istinski brend i igre organizuju u čak 8 gradova Bosne i Hercegovine. Nakon Banje Luke, „Igre” su održane u Prnjavoru gdje je učešće uzelo 470 mališana i preko 500 posjetilaca. Potom se najveseliji karavan dječije zabave „preselio” do Tuzle, gdje je preko 380 takmičara i duplo više posjetilaca uživalo u programu koji su organizatori pripremili.

Poslije Bijeljine i Brčkog, ovo sportsko-zabavno takmičenje koje je već osvojilo srca svih mališana biće održano i 29.9. u Trebinju, 13.10. u Mostaru, 24.11. u Sarajevu i 15.12. u Banjoj Luci.

Dodatne informacije o manifestaciji i detalje o prijavama možete potražiti na web sajtu igrebezgranica.ba, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram .

Hura za naše super mlišane i za sjajnu organizaciju!

Ostavite komentar..