“Iz pera studentskoga” po četvrti put za ljubitelje pisane riječi

Četvrto književno veče pod nazivom „Iz pera studentskoga“ biće održano u utorak od 18 časova na dobro poznatoj adresi banjalučkog Filološkog fakulteta.

Studenti koji dolaze sa svih katedri Univerziteta će čitati svoju autorsku poeziju, a publika će uživati u muzičkoj pratnji i bogatom programu. Zahvaljujući organizatorima iz Studentske organizacije Filološkog fakulteta, umjetnost će još jednom lebdjeti kroz stihove.

“Iz pera studentskoga” je studentski događaj koji se održava već dvije godine i bude u sklopu Dana studenata, a osim toga na Filološkom fakultetu djeluje i Poetski teatar “Saputnici” koji vodi profesorica Andreja Marić sa svojim članovima.

Odanoj publici su mladi pjesnici i stihotvorci poklanjali više književnih večeri boemije, duhovnosti i lijepih stihova kako autorskih, tako i naših najpoznatijih pjesnika i književnika poput Jovana Dučića, Momčila Nastasijevića, Vaska Pope, Jele Spiridonović Savić, Milutina Bojića, Desanke Maksimović, Alekse Šantića, Svetislava Mandića i Branka Miljkovića.

Ostavite komentar..