Hrabro, ženski Mia Begović: „Sve što sam prešutjela“

U petak, 12. aprila, sa početkom u devetnaest časova, na Festivalu savremene žene u Tuzli svoju monodramu izvela je sjajna glumica Mia Begović.

U ispunjenom Narodnom pozorištu Tuzla, Mia Begović je govorila o svom životu. Pričala je o  dobrim i teškim trenucima, ljudima koji su je izgradili, prijateljima, problemima s kojima se svi suočavamo, uz mnogo ironije i šale na svoj račun. Niko od prisutnih nije krio svoje oduševljenje, čemu svjedoče gromoglasni aplauzi.

Predstavu „Sve što sam prešutjela“ Mia Begović premijerno je izvela 2017. godine povodom trideset godina svog glumačkog radnog staža. Ovom monodramom Mia Begović je kazala svoju istinu i srušila mnoge tabue.

Redakcija našeg portala slušala je Miu Begović i 13. aprila kada je govorila na panelu „Djeci treba čitati basne a ne bajke“.  Tada je progovorila o ženama iz svoje porodice koje su prećutale mnoge stvari svom partneru, prijateljici, životu, a što ih je dovelo do udaljenosti i nesrećnog života. Ovaj susret sa divnom glumicom bio je veoma emotivan i podstakao nas je da prema svima budemo iskreni i govorimo sve što nam smeta, jer ćemo tako doći do dobrih odnosa i ljepšeg duševnog osjećaja. To je posebno važno za žene, koje godinama trpe, slušaju i sve skupljaju u sebi jer tako nalažu stereotipi. Mia Begović kazala nam je kako je morala postati jaka, kako je svojim radom pokazala svoj talenat i pobijedila sve one koji su je osporavali. Ispričala nam je i o neizmjernoj ljubavi prema svojoj kćerki.

Žene zaista mogu sve što požele, a mi se nadamo da je ovaj festival mnogima otvorio oči i radujemo se sljedećem druženju u Tuzli.

Ostavite komentar..