“Gaming Nights” u Banjoj Luci

Muzej savremene umjetnosti RS organizuje 31. jula, 1. i 2. avgusta jedinstven događaj za sve ljubitelje video-igara. “Gaming Nights” je sjajna prilika da mladi, ali i oni stariji, upoznaju svijet informacionih tehnologija.

Tri dana, u terminu od 18 do 22 časa Muzej će biti mjesto susreta različitih generacija, oflajn i onlajn svijeta.

Kroz kreativne i edukativne sadržaje dodatno će se učvrstiti veza između umjetnosti i gejminga u okviru pratećeg programa izložbe Games&Politics/Igre i politika.

Jam It je naziv prvog događaja koji će se održati 31. jula. Zanimljivo je da se termin “Jam” koristi i u muzici i u gejming industriji za zajedničko stvaranje novih djela.

Prvi dan rezervisan za jednu od najpopularnijih igara današnjice Fortnite. Učesnici će biti upoznati sa “sandbox” modom u igri, a tema samog Jam-a će biti društveno aktuelna: dizajn mosta u Fortnitu. Najbolje i nakreativnije gejmere očekuju nagrade, saopšteno je iz Muzeja.

Test It je naziv drugog događaja u okviru kojeg će već 1. avgusta posjetioci će moći testirati zanimljive video-igre koje na inovativan način aktuelizuju važna društveno-politička pitanja ili se odlikuju izuzetnim artističkim konceptom.

Članovi Kuvo TV ekipe biće tu da zajedno sa posjetiocima diskutuju, pruže im dodatne informacije, ali i savjete i preporuke za ulazak u kreativni svijet gejminga, ispričali su organizatori.

Share It je završni događaj u Muzeju koji će se održati 2. avgusta i privući će najmlađe ljubitelje video-igara jer će se trećeg dana u Muzeju igrati jedna od najrasprostranjenijih i najuspješnijih video-igara ikada, popularni Minecraft.

Nakon Minecrafta, učesnici će dijeliti utiske iz prethodna dva dana, ali i različita mišljenja i stavove kroz panel diskusiju: Gaming – umjetnost, zabava ili nova industrija, koja će aktuelizovati nekoliko pitanja.

Učesnici panel diskusije: Siniša Marčić, pomoćnik ministra nauke i tehnologije u Vladi RS, Tatjana Vučić, izvršna direktorica Udruženja IT kompanija “Bit Alijansa“, Sergej Sliško, Kuvo TV, Anabela Brkić, projekt menadžer u kompaniji Bravo Systems i  Sarita Vujković, direktorica MSURS.

Događaj Gaming Nights bit će realizovan saradnjom Muzeja savremene umjetnosti RS sa Udruženjem IT kompanija “Bit Alijansa“, Kuvo TV , Goethe institutom u Bosni te uz podršku kompanije Bravo Systems koja je omogućila potrebne računare za ovaj događaj.

Ostavite komentar..