Fitness trenerica Simona Joksimović: Hraniti se zdravo nije komplikovano ni teško

U razgovoru sa našom dragom Simonom Joksimović, fitness trenericom, dobili smo korisne informacije vezane za zdravu ishranu, šta je to što nam je svima dostupno i nalazi se u svim marketima i tržnicama, a od velike koristi nam je za pravilnu ishranu. Sve se nalazi tu u našoj okolini, samo nam je potrebna volja, kontinuiran trening, pravilna ishrana i rezultati će biti vidljivi. U nastavku teksta saznajte još korisnih savjeta koje je Simona rado podijelila sa nama.

U ovo moderno doba, vrlo često nam se nameću razni trendovi i proizvodi. Živimo u vremenu u kom smo dio jednog velikog potrošačkog društva. Ista stvar se dešava i sa ishranom. Svaki dan nam se plasiraju proizvodi  za čiju promociju je neko jako dobro plaćen. Natpisi poput „dijetalno“, „bez šećera“, „organski“, itd.  svima nam privuku pažnju i natjeraju nas da pomislimo da ćemo na brz način smršati sa tim proizvodom ili početi „zdravo da živimo“. Kada je kokosovo ulje zamijenilo mast?! Zašto je ono zdravije? Mnogo ljudi imaju predrasude o tome da je zdrava ishrana skupa i komplikovana. Da nam pola tih plasiranih namirnica nije uopšte ni dostupno. A u suštini je vrlo jednostavno. Sve namirnice koje nam trebaju možemo da nađemo u svim radnjama, tržnicama i marketima. Piletinu i jaja svakako uglavnom svi jedemo. Ne treba nam ništa zapakovano u estetski divne vrećice na kojima velikim slovima piše „protein“ i ne treba nam neka biljka o kojoj ste pročitali na internetu, a koju ne znamo ni izgovoriti kako treba. Gradska Tržnica je puna svježeg voća i povrća, pogotovo u ovom periodu kada nam je na raspolaganju puno svježih i šarenih namirnica.

Treba da se hranimo u skladu sa podnebljem u kom živimo. Sada kada nam je dostupno bukvalno sve, nezahvalno je reći da ne znamo i da je teško. Banja Luka je puna divnih trenera i stručnjaka sa kojima možete uvijek da se konsultujete i oko ishrane i oko treninga. Velika je ekspanzija fitnesa, i normalno je da se danas svako bavi sportom, bez obzira koliko godina ima. Trening je takođe postao „trend“. Jedan od rijetkih „trendova“ ikada koji ima smisla i koji ima svoju svrhu.

Svi želimo da budemo zdravi, a da pri tom i izgledamo lijepo. Ishrana i trening ne idu jedno bez drugog, i ne daju rezultate jedno bez drugog. Naša ishrana treba da bude izbalansirana i u skladu sa našim ciljevima. Hraniti se zdravo nije komplikovano ni teško, i ne iziskuje puno vremena, koliko god često da je to opravdanje. Uživajte u sebi, svom napretku, zabavljajte se dok kuhate, kombinujete namirnice i bićete srećni i zadovoljni. Zdravlje i sreću vam niko ne može uzeti!

Fotografija: Facebook

 

Ostavite komentar..