Festival Javorwood: kreiranje umjetnosti u prirodnom ambijentu

Umjetnički festival Javorwood, koji je po mnogo čemu unikatan, svoje peto izdanje doživjeće u subotu, 3. avgusta 2019. na dobro poznatoj lokaciji – olimpijskoj planini Bjelašnici. 

Program Festivala odnosno Javorwood Artist Residency počinje ranije – 29. jula i trajaće sve do 3. avgusta. Tokom Umjetničke kolonije slikari, kipari i razni drugi umjetnici koji će na ovogodišnje izdanje Festivala pristići iz brojnih svjetskih zemalja poput Meksika, Argentine, Australije zajedno će boraviti i stvarati svoja djela na Bjelašnici.

Veliko finale za rezidente Umjetničke kolonije je sam dan održavanja Festivala – 3. avgust, tokom kojeg će se održati niz edukativnih radionica za djecu i odrasle, te zajedničko vježbanje joge, tai chi-ija, capoeire i posebnog izdanja radionice koju će voditi šamanska energetska iscjeliteljka koja dolazi iz Južne Amerike. Organizovan je i raznovrsan muzički program koji predvode: Mr. Shirazy iz Kelna, live techno duo iz Berlina Psycho & Plastic, DJ Jasmina, DJ Nerv, bendovi Dingospo Dali i Vartra iz Beograda, SaraS i mnogi drugi.

Zahvaljujući Javorwoodu na olimpijskoj planini Bjelašnici stvoren je dom kreiranja umjetnosti u prirodnom ambijentu. Posjetitelji dosadašnjih festivavala imali su priliku da nauče, dožive i vide najbolje iz oblasti slikarstva, kiparstva, pozorišta, pantomime, lutkarstva.

Pored toga, organizovano je i na desetine muzičkih performansa bendova i DJ setova, radionica za djecu, stvaranja umjetnosti u trenutku, umjetničkih izložbi i instalacija, predstava i performansa. Ovaj jedinstveni umjetnički festival je muzičko-performativnog karaktera, objedinjuje prirodu i umjetnost, i atraktivan za ljude svih uzrasta.

Nađite vremena za sebe i posjetite festival jer priroda nikada neće izaći iz mode.

 

Oficijena fb stranica:

https://www.facebook.com/javorwood

 

Oficijelni fb event:

https://www.facebook.com/events/135759503425734/

 

Ostavite komentar..