Afirmacije za pobjednike jutra i novog dana

Afirmacije su pomoćne metode za rad na sebi u okviru savremene psihologije-duhovnosti. Ideja afirmacija potiče još iz pedesetih godina prethodnog vijeka, kao reakcija na postratni period i želju da se desi konkretna promjena u radu sa ljudima.

Naše misli svakodnevno i cjelodnevno utiču na raspoloženje u našem krugu (mi sami, bliski ljudi, dešavanja koja su oko nas) ali i na činioce koji će tek da postanu dio nas kada ih privučemo i manifestujemo kao svjesni kreatori (budući partner, poslovna i zdravstvena unaprijeđenja, pravi izbor ljudi koji su uz nas), zato afirmacije itekako mogu pomoći u kreiranju života uz oblikovanje misli. Kako svaka metoda u ovoj grani psihologije ima svoju krajnost, tako i afirmacija-pozitivno i negativno.

Problem kod pozitivne krajnosti  nastaje kada afirmaciju pomiješamo sa željama i žudnjama, jer onog trenutka kada prihvatimo svoju realnost i situacije koje nam se dešavaju i u to umiješamo i afirmacije-to je dobitna kombinacija. U tom trenutku emocionalno uživamo u svemu i samo se svjesno nadograđujemo na postojeće. Ali ako postanemo ogorčeni na realnost, sebe stavimo u ulogu žrtve i druge krivimo za sva negativna iskustva-afirmacija će udariti u zid svih uloga koje smo mi dodijelili okolini.

Problem kod negativne krajnosti je kada postanemo nesvjesni kreator. Odišemo negativom, pogled na okolinu je pesimističan. Tada privlačimo sve ono o čemu smo mislili, rekli ili napisali. Univerzum je poput trgovine-šta tražiš to i dobiješ, jer ono ne raspoznaje negativno i pozitivno, već samo ono što u tom trenutku treba da doživiš i naučiš.

quotesideas.com

Ali sada ćemo potvrditi znanje o afirmacijama i vidjeti kako da jutro bude jedva čekanje samo da sebi dignemo vibraciju, raspoloženje i energiju. Ovo su afirmacije koje su pomogle svjesnim kreatorima.

  • Danas sam prepun/a energije i sreće.
  • Zaslužujem najbolje iz ovog dana.
  • Ovo je jedan od najboljih dana u mom životu.
  • Danas ću da naučim nešto što će mi pomoći.
  • Moje tijelo je zdravo, moj um genijalan, moja duša je mirna.
  • Sreća je stvar izbora.
  • Briga je navika.
  • Prihvatam sve što mi se desilo i što će mi se desiti.
  • Ja sam kreator ovog dana.
  • Svaki dan je nova mogućnost, list i promjena.

Ako ovaj oblik afirmacija ne pomaže tebi, probaj ispred ogledala. Kaži sebi koliko si lijep/a, pametan/na, snalažljiv/a, kreativan/na… Ovaj način razgovora sa sobom pomaže u podizanju samopouzdanja, samim tim izgledaš i odišeš pristupačnije kako za ljude tako i za prilike.

Ove metode ubaci u jutarnju rutinu o kojoj sam pričala u prethodnom članku. Srećno kreatori! Jedva čekam da postanete svjesni sebe!

za Elem: NEVENA ZELENIKA

 

 

Ostavite komentar..