FESTIVAL SAVREMENE ŽENE: Veče Indonezijske ambasade u BiH

Ambasada Indonezija je u sklopu Festivala savremene žene organizovala tradicionalni doček 12. 4. u 16 sati u Ateljeu Ismeta Mujezinovića, gdje je predstavila svoju kulturu i tradiciju.

Goste su dočekali sa crnom kafom, te ih počastili ručkom. Svi prisutni su imali priliku pogledati uživo tradicionalni indonezijski ples koji su iz Indonezijske ambasade izveli uz zvukove svoje muzike i u svojoj tradicionalnoj nošnji istkanoj poznatom indonezijskom tehnikon dekoracije tekstila – batik.

Specijalna gošća iz Indonezije bila je Yunni Indrani koja je juče govorila na panel diskusiji u Bingo City Centru.  Osnivačica „PT Trust Consulting Group“ je rekla da joj je zadovoljstvo što upravo u BiH priča svoju životnu priču i govori o poslovnim podvizima.

Amelia Achmad Yani, ambasadorica Indonezije u BiH, bila je prisutna na svečanom otvorenju Festivala savremene žene i u obraćanju publici je rekla koliko su Indonezija i BiH  zapravo slične. Ispričala je da na početku nije ni znala gdje dolazi, ali kada je stigla bila je oduševljena gostoprimstvom ljudi, prirodnim ljepotama naše zemlje, ali i bosanskim specijalitetima.

Inače, Indonezija je i zemlja partner ovogodišnjeg Festivala savremene žene koji se u Tuzli održava od 11. do 14. aprila i okuplja oko 100 govornica iz 17 zemalja svijeta.

Ostavite komentar..